Beck’s 1873 Pils

Nálam is járt a Mikulás, és mivel tudja hogy mit szeretek, “bepakolt a csizmámba” 3 “új” Beck’s sört: Beck’s 1873 Pils, Beck’s Amber Lager és Beck’s Pale Ale. Ez 3 darab a Taste The World kollekcióból, a negyedik a Red Ale, mint kiderült akkor még nem volt kapható de most már igen.

Bár a nagyvilágban nem új, és már legalább 2015 óta kapható a német piacon, nálunk Romániában novemberben jelent meg a Beck’s kézművesként reklámozott termékcsaládja.

Amivel azonnal kitűnik a többi sörtől az üzletek polcain az az egységes, hihetetlenűl elegáns új címke, a fekete-szürke alapon fehér-arany, jól megválasztott fonttal írott cím és infó. Az egyik általam valaha látott legelegánsabb kiszerelés, nagyon jól eltalálták, bármelyik asztalon bármilyen alkalomból vállalható.

1873-ben Brémában készítették az első Beck’s sört, s ez az üveg annak a történelmi eseménynek állít iható szobrot. A felhasznált komló a Tradition ami hivatalosan gyümölcsös, virágos hatású, elméletileg, mert én ebből semmit nem éreztem.

 

Származási hely: Románia

Gyártó: Anheuser-Busch InBev Deutchland Gmbh & Co.

Összetétel: víz, árpamaláta, komló

Alkoholtartalom: 6%

IBU:

Kiszerelés: 0.33L üveg

Beszerzés: Kaufland, 2018 december

Ár: 5 RON (1.07 EUR)

 

Megjelenés: 5/5 Nem túl terjedelmes hófehér hab ami ugyancsak közepesen tartós és csipkéző. A pohárba kitöltve nagyon pezsgőzik. Színe arany sárga, tiszta állagú. A cimke bestiálisan szép és elegáns.

Aroma: 7/10 Egyszerű, malátás és enyhe komlós. Jó.

Íz: 6/10 Van benne egy kicsi édes és egy kics keserű, nem tudom mire gyúrtak rá igazán mert valahogy a kettő közé estek. Nem rossz, csak a jó nem ilyen.

Utóiz: 3/5 Kategórikusan keserű, moderáltan kitartó.

Összkép: 11/20 Kinézetre csillagos tízes, mint serlé lehetne jobb.

 

Pontozás: 32/50 Többre számítottam mint kaptam, sajnos nem történt meg a csoda. Átlagos pilsener, sajnos a kézművességnek nem találtam nyomát.