Meantime – London Pale Ale

Óóó micsoda meglepetés! Nem igazán tudtam mire számitsak mikor a Lidl-ben leemeltem a polcról 3 üveg Meantime-ot, nem volt még szerencsém hozzá azelőtt. Mint a kóstolásból kiderült elég sokat vesztettem, mert a London Pale Ale egy igazi különlegesség: körülbelül úgy éreztem magam mintha egyszerre ennék meg egy hatalmas gyümölcstálat és innék meg egy sört. Az hogy amerikai komlókat is használtak meghazudtolhatatlan. Egy felüditő sör, az amerikai Cascade és Centennial komlók által hozott citrusos világ tökéletesen párosodik az angol Kent Goldings komló stílusával, előállitva egy aromában és ízben gazdag terméket.

 

Származási hely: Anglia

Gyártó: Meantime Brewing Company

Összetétel: víz, árpamaláta, komló

Alkoholtartalom: 4.3%

IBU:

Kiszerelés: 0.33L üveg

Beszerzés: Lidl Marosvásárhely, 2018 augusztus

Ár: 4.9 RON (1.05 EUR)

 

Megjelenés: 4/5 Fehér habja van, nem túl terjedelmes viszont nagyon szépen csipkéződik a pohár falán. Szine a narancsra hasonlít, egy erős narancssárga, tiszta.

Aroma: 7/10 Aromája édeskés, a maláta illat a közepes és az erős között van,

Íz: 9/10 Érezni nagyon sok citrust, az egész egy gyümölcs csokor narancsból, grépfruitból, barackból, nagyon enyhe citromból.

Utóiz: 4/5 Az eleinte édeskés beütés a végén száraz, enyhén kesernyés végletbe torkollik.

Összkép: 18/20 A szénsavassága nem a legerősebb, az állaga valahol közepesen testes, de kinézetre, ízre és utóízre nagyon nagyon jó! Egészen biztos hogy még találkozunk.

 

Pontozás: 42/50