Pilsner

Ideálisak egy könnyed sörhöz, mint a neve is sugallja például a cseh Pilsner-hez. Méretezése és magassága lehet különböző, ám mindegyik tökéletes, hogy a sörünkben megtartsa a szénsavasságot, biztosítva ezáltal, hogy minden korty ugyanolyan üditő hatasú legyen. A kicsit kiszélesedő felső rész a hab visszatartására szolgál, az alsó részről hosszú út során felszabadüló szénsav pedig kellemes látványt nyújt. A Weizen pohártól eltérően nincsenek markáns görbített vonalai.

Ajánlott: láger cseh sörökhöz, főleg a Pilsen-i hez.


Tulip Pint (Guinness Glass)

Ez az izzó formájú pohár nagyban elősegíti a sör könnyed kitöltését, nekünk nem marad más hátra mint élvezni a felszabaduló aromákat és ízeket. A felfelé enyhén kiszélesedő rész főleg a nagyobb habkoronák visszatartását segíti elő. Könnyen kézben tartható a kissebb törzs ellenére, a széles talp és nem túl nagy magasság pedig stabilitást kölcsönöz.

Ajánlott: Guinness, irish stout, irish ale


Weizen

Ez a magas fallal rendelkező pohár kategórikusan a búzasör felszolgálására készült. Sokszor osszetévesztik a Pilsen-i pohárral, viszont azzal ellentétben ez egy jellemző görbülettel rendelkezik, alúlról felfelé kitágúl mint egy szép tulipán, hogy azután fent egy kissé ismét összeszűküljön, de éppen csak egy keveset. A fenti szűkület tartja meg a habot és engedi ki az aromát.

Ajánlott: búzasörök