Blue Island

Amikor hazaérkezel egy nehéz nap után, tudod hogy a feleséged a Lidl-ben járt és azt mondja hogy “Vettem neked valamit”, akkor már szinte biztos hogy itt sör van a dologban (nyár van, a zokni és a majó téli slágerek).

Elsőre furcsa volt a kicsi fehér üvegben kiszerelt, Görögország délnyugati szegletében gyártott sör (mert azt ugye mind tudjuk hogy a sörös üveg azért jobb minnél sötétebb kiszerelésben mert igy kireked a fény ami megváltoztathatja a sörlé tulajdonságait), de aztán még furcsább dolgok következtek csak, mint például hogy nincs feltüntetve az üvegen az összetevők listája. Szabad olyan terméket árúlni az Európai Unió-ban amin nem jelenik meg a tartalma?! Én úgy tudom hogy nem.

Ha belegondolsz hogy “Blue Island” akkor a fantáziád elvisz egy nyílt, levegős, friss tengerpartra, ahol jóízüen kortyolgatsz egy felüdítő sört. Sajnos ha egy ilyen üveget viszel magaddal nagyon hamar Gotham városában kötsz ki a tengerpartról, ahol a reklámtáblát nyalogatod.

Szerencsére tudom, hogy nem ilyen az igazi görög sör és a Raki-n és Ouzo-n kivül tudnak jó sört is készíteni a déliek. A nászúton kipróbált Mythos például egy égi manna ehhez képest.

 

Származási hely: Görögország

Gyártó: Hellenic Brewery of Atalanti S.A.

Összetétel: Az üveg nem tünteti fel, és a Google sem tud róla semmit. Ilyet még nem láttam…

Alkoholtartalom: 4.5%

IBU:

Kiszerelés: 0.33L üveg

Beszerzés: Lidl Marosvásárhely, 2018 augusztus

Ár: 2.8 RON (0.6 EUR)

 

Megjelenés: 2/5 Fehér, krém állagú hab, sokáig megmarad és tartós csipke képződik az pohár falán. Az egész sörben talán a habja a legjobb. Szine olajsárga, a hígabb változatból. Mi az hogy nem tűntetik fel az összetevőket? Talán pisi is van benne?!

Aroma: 1/10 Igazi küzdelem volt megérezni bármi mást a papír, karton illaton kivül… Gyenge aroma jellemzi, maláta és gabona nyomokkal fényév távolságból.

Íz: 1/10 Íze sem jobb az aromájánál, maláta, valami nyers gabona és ázott karton papírt éreztem.

Utóiz: 1/5 Keserü, semmi más, és sajnos nem a kívánatos keserü hanem az otromba, rosszízű verzió. Még most 5 perc után is összehúzza a számat ha rá gondolok, jó kitartó utóíze van. Nem kéne még egy pohárral…

Összkép: 1/20 Ebből a lágy testü, közepesen szénsavas, olajos textúrájü sörből kimaradt az amivel reklámozzák: “premium beer with a cool refreshing taste of the Mediterranean summer”. Se nem premium, se nem cool, ha ilyen a Mediterranean akkor többet nem kérek belőle, és a nyárhoz ennek semmi köze.

 

Pontozás: 6/50