Brakspear Bitter

A hatodik és befejező sör a Lidl Classic Alles pack-ből. Őszintén megmondva már nagyon vártam hogy lejárjon, úgy a negyediknél (Ringwood Razorback) már kezdett elegem lenni a bitterekből. Mikor megvettem a pack-ot tudtam, hogy mind angol ale, de arra nem figyeltem oda, hogy mindegyik bitter is egyben.

Szerencsémre egyike a legjobbaknak maradt a végére, a Brakspear főzde készített, angol árpamaláta valamit Goldings és Fuggles komlókkal ízesitett söre egy nem túl szénsavas, kellemesen keserű, magát itató lé. A kétszeres érlelésnek (Double Drop) köszönhetően az aroma erősebb az átlagnál.

 

Származási hely: Anglia

Gyártó: Brakspear

Összetétel: ivóvíz, árpamaláta, komló, élesztő

Alkoholtartalom: 3.4%

IBU:

Kiszerelés: 0.5L üveg

Beszerzés: Lidl Marosvásárhely, 2018 augusztus

Ár: 6 RON (1.29 EUR)

 

Megjelenés: 4/5 Fehéres, de nem jéghideg fehér, puha, közepes méretű de tartós hab. Tiszta, áttetsző, narancssárgás szín. Csipkéje jó, szépen ragad a pohárra. Az üveg formája egyedi az elvékonyított szájjal, a lila-fehér-ezüst cimke angolosan elegáns. Nagyon tetszik.

Aroma: 8/10 Malátás, édeskés aroma, virágos, mézes és karamelles vonásokkal.

Íz: 7/10 A korty első pár pillanatában az édes, mézes/virágos ízt hamar leváltja a keserű, száraz érzet, a komló uralja.

Utóiz: 4/5 Ugyancsak a komló ami visszamarad a kortyérzetben, a sokáig tartó komlós keserűség nem kellemetlen, sőt, igazán jól el van találva.

Összkép: 13/20 Bár a ratebeer.com-on nem kapott egy kimelkedő értékelést, a tény hogy 3 ponton felül teljesített azt mutatja, hogy van még más is aki rajtam kívül ezt egy minőségi, jó sörnek nézi. Igazi angolos, pubos sör, nem túl testes, nem tül szénsavas, de annál keserübb és annál jobban itatja magát.

 

Pontozás: 36/50