Chișinău Blondă

Ezt nevezik igazi meglepetésnek!  A Moldovában készült, sápadt pale lager sör nemcsakhogy hogy iható, de egyenesen nagyon jó!

A 2003 óta gyártott moldovai serlét az erős maláta és a kellemesen keserű komló jellemzi leginkább, itatja magát és kitűnő választás lehet egy baráti összejövetel alkalmával.

2007-ben megnyerte a németországi European Beer Star nemzetközi versenyt. Azért egy Neumarkt-at ez nem lenne lehetséges…

 

Származási hely: Moldova

Gyártó: Efes Vitanta Moldova Brewery

Összetétel: vízm árpamaláta, komló

Alkoholtartalom: 4.5%

IBU:

Kiszerelés: 0.5L üveg

Beszerzés: 2018 szeptember

Ár:

 

Megjelenés: 5/5 Krémes, fehér, terjedelmes puha hab ami nagyon sokáig visszamarad. Színe sápadt sárga, közepesen áttetsző és nagyon bubis. Az üvegen csak elől van címke, nem komplikálták túl a dolgokat, minden fontos tudnivalót az üveg szájára helyezett körkörös címkén lehet megpróbálni kiolvasni (aki bátrabb). A miniatűr betükkel nem tudom mennyit tudtak spórolni… Kitöltéskor nagyon habzik, de szerencsére nincs elromolva mint a tegnapi Terapia Gold, csipkéje egyszerűen tökéletes.

Aroma: 8/10 Kellemes, édeskés malátás illat, mintha egy mezőn lennénk. Visszafogott, de jó.

Íz: 8/10 A szénsavasság miatt mintha sercegne a számban, főleg az édeskés maláta érződik, nagyon gyenge mezei és gyümölcsös érzettel, de némi komló is található…

Utóiz: 4/5 … az utóízben, ami egy nagyon kicsit keserű éppen csak, pont megfelelően találták el az édes-keserű kombinációt. A kortyérzet nem túl hosszan tartó, de kellemesen böfögtető.

Összkép: 15/20 Igazi meglepetés volt ez a sörlé, könnyed és kellemesen iható, egyik tulajdonságára és összetevőjére sem lehet panasz. Ha meg összehoz a sors, bátran fogom tölteni.

 

Pontozás: 40/50

Chișinău Blondă