Dreher Pale Ale

A Dreher sörökre abszolút nem jellemző módon kihagyták belőle a kukoricát, igy mikor összeállítottam a Tesco sör-batyu-t becsempésztem egyet belőle a kosárba.

A kóstolás során kiderűlt, hogy a nyújtott újdonsághoz és minőséghez képest egy nagyon olcsó sört tartok a kezemben, tisztelet a Dréhernek hogy ezt össze tudta hozni ezen az áron. Valószínű, hogy a Soproni Óvatos Duhaj IPA által elért sikerek ösztönözték őket az újításra, de hogy ne másolják le őket teljesen egy indian pale ale helyett ők egy american pale ale sört teremtettek.

Maga a doboz fiatalos, dinamikus, nyárias hangulatot sugároz, a 2018-ban létrejött sör célközönsége egyértelműen a nyári szezont élvező strandoló/fesztiválozó fiatalság aki valami többre vágyik egy átlagos lágernél. Egyszerű és a legfontosabb információkat tartalmazza, mint a 6/10 ízintenzítás és komlókeserűség, a 20-as IBU és a háromféle komló (Kazbek, Citra és Chinook) neve. Tetszetős egy termék ez a felsőerjesztésű szűrt sör!

 

Származási hely: Magyarország

Gyártó: Dréher Sörgyárak

Összetétel: víz, árpamaláta, komló és komlókivonat

Alkoholtartalom: 4.8%

IBU: 20

Kiszerelés: 0.5L doboz

Beszerzés: Tesco Hajdúszoboszló, 2018 augusztus

Ár: 229 FORINT (0.71 EUR)

 

Megjelenés: 4/5 Opálos aranysárga szín, fehér nagyon hamar elillanó habbal (alíg tudtam megcsinálni a fényképet róla). Apró bubik vonalban igyekeznek felfelé a pohár aljáról, szénsavassága ok. A csipkéződése egyenlő a nullával.

Aroma: 8/10 Nagyon jó gyümölcsös illat, citrus és mézes-édeskés jelleggel, köszi komlók.

Íz: 7/10 Enyhén kesernyés, érződik rajta úgy a maláta mint a komlók. Az aroma gyümölcsössége csak nyomokban köszön vissza, de azért jó söríze van (mondjuk nem erre számitottam az illat alapján).

Utóiz: 3/5 Keresű kellemes szájízzel ajándékoz meg ami közepesen tartós, kicsit pezsgős jellege van.

Összkép: 12/20 Mintha kicsit vizes lenne, úgy tűnik nekem, lehetne testesebb és karakteresebb, de egy magyar pale ale-től nem rossz próbálkozás. A 20-as IBU bíztositja, hogy egy könnyen iható fesztivál-különlegesség legyen egy kellemesen kesernyés ízvilággal.

 

Pontozás: 34/50