Houblon Chouffe Tripel Bier IPA

Az első ami kóstolásra kerül az Auchan 5 RON-os sixpack-es csomagból (és az utolsó is ami ide felkerül, a többi olyan rossz volt hogy csak úgy megittam víz helyett), és természetesen azért került rá a választás mint első, mert: TÖRP!

A 9%-os alkoholtartalom kicsit ijjesztő, főleg ha már túl vagyunk a mai napra tervezett első kóstoláson (Strașnic).

Az IPA amúgy is az egyik kedvencem, de mikor láttam hogy ez egy IPA a négyzeten (jó reklám, de mindenképpen megérdemelt) még kiváncsibb lettem, hogy mi is lesz ebből.

Sajnos az eredeti cimke hátúlja nem látható, mert ráragasztottak egy román, kötelező termékinformációkat tartalmazó levonóst. Az eleje viszont nagyon egyedi, a komló erdőben a füvet szedő törp enyhén betépett ábrázata amint lopja a közlekedési táblát… Na azt hiszem mindent elmondtam.

Származási hely: Belgium

Gyártó: Brasserie d’Achouffe

Összetétel: víz, árpamaláta, komló, élesztő, cukorszirup

Alkoholtartalom: 9% (!!!)

IBU:

Kiszerelés: 0.33L üveg

Beszerzés: Auchan, 2018 október

Ár: 5 RON (1.07 EUR)

Megjelenés: 4/5 Palack tekintetében nagyon jó, nem csak a címke, de az üveg is törpös, törp méretű, kiemelkedő az átlagtól és megmarad az emlékezetben. Maga a sörlé zavaros sárga színű, kicsi habja van és az sem tart túl sokáig viszont egy vékony réteg visszamarad úgy a sör tetején mint a poháron.

Aroma: 10/10 Illata gyümölcs és élesztő édeskés keveréke, a citrusosság és a komló ereje nagyon odaüt. Tökéletes. Azt hiszem ez az első 10 pontos aromájú sör.

Íz: 8/10 Inkább malátás mint komlós, édeskés, élesztőben gazdag, kicsit csípős.

Utóiz: 4/5 Közepesen édes és nagyon nagyon enyhén keserű, lágy kortyérzeter hagy hátra ami száraz.

Összkép: 18/20 Na ez aztán meglepetés a javából. Fene gondolta mikor leültem, hogy egy ilyen remek cuccot fogok megkóstolni. Igazi remekmű a javából, én amúgy is nagy IPA kedvelő vagyok, de ez egy remekmű. És nem azért mert nagy az alkoholtartalma, de olyan illatos és ízes sör, hogy az valami mesébe illő.

Pontozás: 44/50