Marston’s Pedigree

Ez a sör sokkal többet igért kivülről, mint amit a belseje hozott.

A kicsit retró de mégis elegáns (fekete-fehér-piros szinkombináció, a kedvencem) üvegen az első ami szembetűnő, hogy “bottle conditioned”, ami annyit tesz, hogy élő élesztőt raktak bele, ami idővel kisimitja és fokozza a sör aromáját, az általa elindított érlelési folyamat pedig közelebb hozza a sört ahoz a minőséghez amit a sörcsapon lehet kapni egy bárban.  Szerintem ez nekik nem igazán jött össze ennél a sörnél.

Kicsit gyenge az aromája és gyenge az íze, nem egy az emlékezetemben könnyen megmaradó termék.

 

Származási hely: Anglia

Gyártó: Marston’s Brewery

Összetétel: ivóvíz, árpamaláta, glüközszirup, komló, élesztő

Alkoholtartalom: 4.5%

IBU: 20

Kiszerelés: 0.5L üveg

Beszerzés: Lidl Marosvásárhely, 2018 augusztus

Ár: 6 RON (1.29 EUR)

 

Megjelenés: 4/5 Nagyon kicsi, tört fehér, lágy hab, hamar elillan. Sötét, naranysárga szin, tiszta állag. Elegáns üveg, tetszik az alján, dombornyomással elhelyezett szöveg: “From Burton with love”. Az első korty után megböfögtető, az angol pintes poháron szépen visszamaradó hab.

Aroma: 6/10 Édeskés, nagyon sima, gyümölcsös (narancsos) maláta gyógyszeres beütéssel.

Íz: 6/10 Enyhe pörköltség, így karamell, valamit keserü komló. Nem eléggé szembetünő a gyümölcsösség ami az amber ale-re jellemző kéne legyen.

Utóiz: 3/5 Elviselhető, kicsit karameles de inkább keserü befejezésre lehet számitani. Gyümölcsös frissesség nuku. Nemhiába “bitter” stílusu.

Összkép: 10/20 Egyszer megiható undor nélkül, de fényévekre van egy másik amber ale-hez képest (Meantime – Yakima Red). Erőssen böfögtető, szénsavassága erős. Csalódás.

 

Pontozás: 29/50