Meantime – London Lager

A harmadik és utolsó áldozat a Lidl-ben vásárolt trió-pack-ből (a London Pale Ale és a Yakima Red-ről már elkészült az értékelés).

És hozta a már megszokott szintet a harmadik típus is a Meantime-tól. A palack is a megszokott stílusban egyszerű és utal a tartalmazott sör színére: amig – valószinű a Bing Bang egy részletét mutató – red ale piros cimkéjű és a pale ale egy sápadt zöld, a lager egy citromsárga színt kapott.

A kelet-angol malátából és kentish komlóval fűszerezett sörlé ízig-vérig angol, az átlagos lagerekhez képest meglepően sokáig, 6 hétig érlelt.

Azt hozza amit egy igazán jó lágernek kell: tiszta, könnyen csúszó és felüdítő.

 

Származási hely: Anglia

Gyártó: Meantime Brewing Company

Összetétel: víz, árpamaláta, komló

Alkoholtartalom: 4.5%

IBU:

Kiszerelés: 0.33L üveg

Beszerzés: Lidl Marosvásárhely, 2018 augusztus

Ár: 4.9 RON (1.05 EUR)

 

Megjelenés: 4/5 Szép tiszta, rikító  sárga, áttetsző. Kevés habot képez kitöltéskor, a hófehér puha habkorona kevés ideig tart, viszont erős a csipkéje.

Aroma: 7/10 Nagyon friss aromájú, az volt az érzésem mikor beleszagoltam hogy egy mezőre teleportálok ahol széna, szalma, gabona és fű vesz körül.

Íz: 7/10 Az íze egy komplex világot biztosít, moderáltan édes és keserü, kombinációja gyümölcsnek (citrom) és enyhe komlónak.

Utóiz: 3/5 Közepesen tartós, enyhe keserűség, kellemes szájízt biztosít.

Összkép: 16/20 Pfiu de jó ez a frissesség érzését magában hordozó, szénsavas, apró buborékos, színtiszta láger. Bármikor, bármelyik barátomnak bátran kitöltenék egyet, kitűnő a minősége.

 

Pontozás: 37/50