Pécsi Sör – Prémium Lager

A Pécsi Szalon és a Pécsi Prémium Búza után elérkezett a Tesco sör-batyu harmadik és egyben utolsó Pécsi sörének az ideje.

Az ugyancsak nyíltkádas erjesztéssel készitett, német lagerre hasonlító prémium sör az a minőség, ami minden étteremben/bárban a minimum kéne legyen. Semmi eget rengető nincs benne, de egy tiszta, kellemes élményt nyújtó termék. Kérnék még belőle…

Az új Pécsi söröknél megszokott doboz magán viseli a jellegzetes grafikont ami bemutatja a sörfőzés fázisait, a komló nyers állapotától egészen a kész termékig. Nekem ez nagyon tetszetős.

PS: Magyarországon 2017-ben megnyerte az Év terméke díjat sör kategóriában.

 

Származási hely: Magyarország

Gyártó: Pécsi Sörfőzde

Összetétel: ivóvíz, árpamaláta, komló

Alkoholtartalom: 5%

IBU:

Kiszerelés: 0.5L doboz

Beszerzés: Tesco Hajdúszoboszló, 2018 augusztus

Ár: 249 FORINT (0.77 EUR)

 

Megjelenés: 5/5 Első benyomásra semmi kivetnivalót nem találtam benne. Gyönyörü sötét aranysárga szin, kicsi de nem hiányérzetet keltő sűrű hab ami eléggé tartós és közepesen visszamaradó. Szénsavassága nagy, már a harmadik korty után visszajött, bubizását perceken át tudnám nézni. A doboz szép, letisztúlt, a krémes szöveg a zöld kiszerelésen elegáns, egyszerű és könnyen áttekinthető.

Aroma: 7/10 Friss, leginkébb édeskés malátát érezni, gabonát és egy nagyon nagyon gyenge gyümölcsösséget is beleloptak illatába.

Íz: 7/10 Íze is inkább az édeskés irányba ment el, de fellelhető benne a komlós keserűség is.

Utóiz: 3/5 A hozzáadott cukornak köszönhetően az egész sör az édes mintsem keserű kategóriához húz inkább, de nem lépi át a szintet ahol az összkép már kellemetlen lenne.

Összkép: 14/20 A Pécsi Szalon-nál fényévekkel jobb és ahogy a dobozon is írja több a karakter is benne. A 11.2 Balling fok az átlagosnál kicsit kevésbé testesebb, de kelet-európai szinten megteszi. Plussz pont hogy betartja a Reinheitsgebot törvényt és a kukoricát távol tartották tőle.

 

Pontozás: 36/50