Pécsi Szalon

Az augusztusi hajdúszoboszlói nyaralás sztársöre volt a számomra (jelenleg ez még nekem is meglepetés, de erről később). Még az első nap, megérkezésünkkor kilátogattam a helyi Tesco-ba és nagyon hosszas válogatás után amellett döntöttem, hogy veszek több napra elegendőt a strandra. Az első benyomás döntött természetesen, hogy “szép a doboza” (elegáns), a német tisztasági törvényeknek megfelelően nem tartalmaz egyebet a három alapanyagon kívül (a biztonság kedvéért ezt 3x is felírták), és ez volt a legelfogadhatóbb árban éppen akkor.

Szerettük is igazán, amit 3 napra vettem 2 nap alatt elment, ebben besegített édesapám és apósom is. A lényeg, hogy mindenki jóízűen fogyasztotta. Ehhez hozzájárulhatott az édeskés majd keserű komlók keveréke, egy igazán kellemes strandsört ismertem meg benne.

Ehhez képest itthon, pohárból teljesen mást éreztem. Egy gyenge minőségű, talán még az átlagosnál is gyengébb összképű sör, amit turpissággal fűszereztek meg, mert egyetlen egy dologra koncentráltak, az ízére, ami jó és elég is ha a strandon dobozból iszod szomjad oltására. De ha jobban szemügyre vesszük a teljes képet, máshogy áll a mérleg nyelve, például a boritóképen látható gyönyörű sörből pár perc alatt csak sárga víz maradt…

Talán azért is tetszett meg annyira mert emlékeztetett a Dreher Mozaik Komlós-ra, a tavalyi év slágerére nálam…

 

Származási hely: Magyarország

Gyártó: Pécsi Sörfőzde

Összetétel: ivóvíz, árpamaláta, komló

Alkoholtartalom: 4.6%

IBU:

Kiszerelés: 0.5L doboz

Beszerzés: Tesco Hajdúszoboszló, 2018 augusztus

Ár: 199 FORINT (0.61 EUR)

 

Megjelenés: 3/5 Hófehér krémes hab ami nagyon keveset tart, eleinte kicsit csipkéződő de aztán nem marad semmi belőle. Szine áttetsző, tiszta, sárga, páromat idézve “mint egy jó egeszséges pisi”. Tisztességes kinézetü, az elején látott pezsgőzés szép.

Aroma: 3/10 Aromára fémes, komlós, gyenge.

Íz: 7/10 Az egyetlen jó dolog benne. Vagyis a legjobb. Az enyhén édeskés komló a markáns, de ez jól is van igy, ami jó nem kell elrontani.

Utóiz: 2/5 Gyenge utóíze az édes és kesernyés kombinációja, utóbiban végződve.

Összkép: 9/20 Kitöltéskor álmot igér, de agyhalál lesz belőle. Az eleinte látott gyönyörü szénsavasságból egy pár röpke perc alatt nem marad semmi egy vizes löttyön kívül. A dobozán szép a kontraszt a piros és arany-mustár között, és gondolom a régi sörgyárat ábrázolja. Ennek ellenére egy igazi csalódás.

 

Pontozás: 24/50