Perlenbacher – Premium Pils

Nehezen tudtam elképzelni miért megy annyira jól a Lidl saját gyártású söre, a minap is meglepődve néztem ahogy valaki éppen egy fél kosárral vásárolt be belőle. Általában elfogadott legenda, hogy a Lidl termékek gyengék, de én éppen ellenkezőleg tapasztaltam minden árú-kategóriában (szerintem az Auchan termékek sokkal gyengébbek), igy kiváncsiságom rávett hogy nekigyürkőzzek egy kóstolásnak. Nem bántam meg és kellemesen meglepődtem…

Már a cimkét olvasva is meglepődtem, a német tisztasági törvényeknek megfelelve a 3 alapanyagon kivül nem tartalmaz adalékanyagokat. Erre büszke is a Lidl és lehet is.

Én nem tudom, hogy lehet előállitani, bepalackozni és külföldre exportálni egy üveg sört 0.5 EUR-ért, ez számomra felfoghatatlan. És hogy az árba még beleférjen valami féle minőség is… Mondhatni ez egy kész csoda. Talán éppen ezért is ilyen kellemes meglepetés.

Mert a kezemben tartott sör nem hogy nem rossz, hanem jó! Egyszerű de mégis elfogadható minden tekintetbe, szerintem egy igazi strand-sör amit a barátaival elfogyaszthat bárki.

 

Származási hely: Németország

Gyártó: Lidl

Összetétel: víz, árpamaláta, komló

Alkoholtartalom: 4.9%

IBU:

Kiszerelés: 0.5L üveg

Beszerzés: Lidl Marosvásárhely, 2018 augusztus

Ár: 2 RON (0.43 EUR)

 

Megjelenés: 3/5 Gyenge citromsárga, tiszta. Habja fehér, krémes, nagyon sokáig kitartó, szépen tapad az üveg falára, csipkéződése erős.

Aroma: 5/10 Édes-malátát érezni, gabonás és friss.

Íz: 6/10 Frissességgel tölt el, enyhén édeskés maláta.

Utóiz: 3/5 A vége enyhén keserü komlós, de nem az a száj összehúzó keserü.

Összkép: 12/20 Meglepően jó, szép tiszta sör. Szénsavassága átlagos vagy az átlagosnál egy hajszállal több. Cimkéje a német egyszerü de elegáns megoldás példaképe, semmi extra.

 

Pontozás: 29/50