Pilsner Urquell 1842

Úgy ültem le ma este, hogy befejezem a Tesco-s sör-batyu kóstolását, és ezzel a sörrel pontot is teszek az i-re.

Egy örökös kérdés nálam, hogy először a rossz hírt vagy a jó hírt akarom adni/kapni. Na ez a sör a rossz hír, és még mindig nem tudom hogy jól döntöttem-e hogy a standard Pilsner Urquell-el kezdtem-e vagy sem. Mert az egy remek, kiváló sör, na de ez… Hát mi ez?

Tesco Finest Porter esetében már felmerült bennem a kérdés, hogy talán megromlott a termék mire a kezembe került. Lejárni biztos nem járt le a szavatossága.

Nagyon sajnálom, de amig az előző Pilsner Urquell a felső kategóriába sorolható, ez a vizenyős semmiség alsókategóriás cucc.

 

Származási hely: Csehország

Gyártó: Plzensky Prazdroj

Összetétel: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat

Alkoholtartalom: 4.4%

IBU:

Kiszerelés: 0.5L doboz

Beszerzés: Tesco Hajdúszoboszló, 2018 augusztus

Ár: 269 FORINT (0.83 EUR)

 

Megjelenés: 1/5 Mire odajutottam hogy megcsináltam a képet és megkóstoljam, a hab volt-nincs. Semmi nem maradt fél perc alatt az amúgy is kicsi fehér habból. A bubikat távcsővel kell keresni benne, a szine tiszta, arany sárga. Szénsavassága gyenge, a csipkéről nem is hallott.

Aroma: 3/10 Malátás, gyengén édeskés, gyengén komlós, erőssége gyenge de összeségében nem rossz.

Íz: 7/10 A komló visz mindent, ízre ez egy jó sör, ha a többi jellegzetessége gyengén is teljesít. Beleverünk a sörbe egy csomó komlót és a többit messziről leszarjuk. Kb. ez lehetett az elképzelés mikor ezt kifőzték.

Utóiz: 2/5 Kellemesen keserű, kitartó komlós íz. Ennyi.

Összkép: 5/20 Az előbb kóstolt Pilsner Urquell-hez képest hatalmas csalódás, nem is értem. Az íze ami egyedül viszi a hátán az egész sört. Valaki, valahol, valamit nagyon elrontott.

Pontozás: 18/50