Pilsner Urquell

Na akkor kezdjük el szemügyre (és főleg ízlelőbimbóra) venni az első cseh sört a Tesco-s sör-batyuból. A nagyon szép krémes-zöld dobozon az áll, hogy a kezemben tartott 100% cseh sör egy limitált kiadásávál állok szemben, 100%-ig cseh alapanyagok alapján készült. Azt állitják, hogy változatlan recept alapján 1842 óta csak a csomagolás változott. Hát ki tudja ezt leellenőrizni?

Nem igazán ajánlanám azoknak akik a könnyed, édeskés, kukoricával elbútított söröket kedvelik. Ez egy igazi, karakán, komlóval nem két hanem négy- vagy hat kézzel megszórt sörkülönlegesség, azokat célozza meg akik tényleg szeretik az erős, karakteres komlót és nem ijjednek meg a cseh sörfőzés elemétől.

Szerencsére kapható Romániában, egészen biztos, hogy még venni fogok belőle (még akkor is ha nem éppen ‘német-tiszta’ mert van benne komlókivonat is).

 

Származási hely: Csehország

Gyártó: Plzensky Prazdroj

Összetétel: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat

Alkoholtartalom: 4.4%

IBU:

Kiszerelés: 0.5L doboz

Beszerzés: Tesco Hajdúszoboszló, 2018 augusztus

Ár: 269 FORINT (0.83 EUR)

 

Megjelenés: 4/5 Fehér, kemény hab, közepesen tartós. Millió apró bubi, kristálytiszta, sárga arany szín. Csipkéje szépen visszamaradó.

Aroma: 6/10 Édeskés, malátás aroma, komlós frissesség érezhető az illatában. Nem ez a legjobb része.

Íz: 8/10 Komló, komló, komló! Olyan könnyen csúszott le az első pohár és vele együtt a brutál erős keserűs komlós íz hogy észre sem vettem, hogy elfogyott.

Utóiz: 4/5 Kitartó, nem túl erős de kellemesen keserü íz. Egyszerü de nagyszerü, jól eltálálták hogy mennyi ideig kell érezni az utóhatást.

Összkép: 17/20 Karakteres, igazi sör. Kellemes visszaböfögés vesz elő e sorok írásakor (jelezve az erős szénsavasságot), a komló szinte csorog ki a szájamból… Az elegáns színkombinációjú csomagolás átlagos, a dobozon semmi felejthetetlen, de a lényeg a belső terméken van. Az pedig kiváló.

 

Pontozás: 39/50