Ringwood Razorback

A negyedik kóstolt sör a Lidl Classic Alles pack-ból a Ringwood sörfőzőktól a Razorback. Egyik sörről sem hallottam ezelőtt, így nincs értelme róluk irnom a Wikipedia-ról…

Ami a direkt élményt illeti, első látásra kevésnek tűnt a 3.6%-os alkoholtartalom, de a keserűségnek hála ez nem érezhető.

Az eleje kevéssé jellegzetes, még elviselhető a bitter érzés, de a kortyérzet már hozza az igazi keserűséget.

A Razorback egy vaddisznó fajnak a neve, és a sörfőzdének a szimbóluma. Külalakra jól néz ki nagyon, a retró feeling és a fiatalos design kombinációja mutatja, hogy ez egy főleg fiataloknak szánt sör.

 

Származási hely: Anglia

Gyártó: Ringwood

Összetétel: ivóvíz, árpamaláta, komló, élesztő

Alkoholtartalom: 3.6%

IBU:

Kiszerelés: 0.5L üveg

Beszerzés: Lidl Marosvásárhely, 2018 augusztus

Ár: 6 RON (1.29 EUR)

 

Megjelenés: 4/5 Tört-fehér, terjedelmes, krémes hab. Színe sötét vörös, tiszta és áttetsző. A fára utaló stílus a cimkén oldies hangulatot biztosít az üvegnek, az agresszív (nem kis-) malac és az üveg száján a vörös alapon a sárga csillag kész retró. Csipkéje gyenge és vékony.

Aroma: 7/10 Gyümölcsös, friss aroma, a komló érezhető, karamell és fás illattal.

Íz: 7/10 Ízre azért nem olyan fergeteges, nemhiába bitter. Érdekesen párosúl a gyenge gyümölcsös édesség és a komlós keserűség, ahogy iszom úgy változik. Mintha fakérget is szórtak volna bele.

Utóiz: 3/5 A nem túl hosszan tartó keserűség jellemzi, olyan mint a grapefruit vékony búrája.

Összkép: 11/20 Szénsavassága jó, de valamiért egy üveggel elég ebből az inkább krémes állagú, keserű, a gyümölcsösséget hiányoló angol bitter nedüből.

 

Pontozás: 32/50