Sanwald

A feleségem születésnapját ünnepelve azzal a másodlagos céllal mentem el a Bella Italia-ba, hogy valami különleges sört fogok megkóstolni, és lám ez lett az (nem is volt semmi más kicsit is egyedibb az Ursusnál, Becksnél vagy a Stella Artois-nal.

Mikor a pincér kitöltötte, gondoltam megszólom és felhívom a figyelmét, hogy a sörlé-hab aránya a pohárban nem 30-70 arányban kéne legyen, de aztán nem kötekedtem. Mint a második üvegnél kiderült (amit már én töltöttem ki) mégsem olyan könnyű habmentesen kitessékelni a sört az üvegből, nagyon habzó és hosszan tartó koronával rendelkezik, ami szép nagy csipkét hagy maga után.

Feltünő volt az üvegen a sok cicoma (kínai vagy koreai) írás, és nem igazán értem a lényegét. Először arra gondoltam, hogy ez is valami kínai feldolgozás lenne?! De neeem…. Ugye nem?!

A sok bitter ale után amit a napokban ittam, egy igazi felüdülés volt a Stuttgartban gyártott szüretlen búza sör.

 

Származási hely: Németország

Gyártó: Dinkelacker-Schwaben Bräu

Összetétel: víz, búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő

Alkoholtartalom: 4.9%

IBU:

Kiszerelés: 0.5L üveg

Beszerzés: Trattoria Bella Italia, 2018 október

Ár: 12 RON (2.57 EUR)

 

Megjelenés: 5/5 Tipikus szüretlen sör, világos, zavaros búza sárga. Nagyon terjedelmes és nagyon puha fehér hab ami sokáig tartó, a végén pedig egy vékony hab-réteg marad hátra ami nem oszlik fel. A nagyon érdekes, tömzsi üveg formával egy nagyon tetszetős, igazi német stílusú narancssárga cimkét kapunk, amin tradicionális ruhába öltözött emberkék isznak egy padnál és pörgetik a leanykát.

Aroma: 7/10 Illata közepesen erős, édeskés malátás, gyömölcsös-banános és élesztős.

Íz: 8/10 Édes ízt kapunk a poharunkba ami élesztős és banános kombinációt tartalmaz. Nagyon kellemes, simogatja a szájat.

Utóiz: 4/5 Az utóíz csak azért nem kapja meg a maximális pontot, mert tovább is tarthatna a búzás-élesztős-banános kombo. Nagyon jó!

Összkép: 17/20 Lehet, hogy egy kicsit az is közrejátszik ebben a pontozásban, hogy írtó jól esett behörpinteni abban a pillanatban, de az tény hogy ez egy magát nagyon itató, kellemes kortyérzetet nyújtó, közepesen szénsavas és esztétikailag is korrekt német sör.

 

Pontozás: 41/50