Silva – Strong Dark Lager

A csapolt barna Silva a kedvenceim között van azóta hogy megkóstoltam a Weekend-i Sólyom étteremben évekkel ezelőtt. Ha nem úgy ülök le hogy nagyon szomjas vagyok és most megiszom 2-3 sört, hanem valami különlegesebbre vágyom amit kiélvezhetek, akkor egy korsó barna Silva volt a választásom mindig. Igy volt ez a tegnap este is, az esti zápor elől bemenkülve a teraszra ki is rendeltem (most) egy üveggel.

A tavaly átment design változtatás nagyon jól sikerült a Silva esetében, az új cimke elegáns és passzol a tartalomhoz. Azt lehet olvasni rajta hogy kézműves sörök etalonja Romániában, de ez bennem valahogy nem jött át… Az pedig hogy erőt sugároz kb. az üveg feléig tényleg elmondható, azután viszont nagyon szegényes és vizenyős benyomást kelt, és a magas alkohol tartalom visszaüt az utóízben.

 

Származási hely: Románia

Gyártó: Heineken

Összetétel: ivóvíz, árpamaláta, komló

Alkoholtartalom: 7%

IBU:

Kiszerelés: 0.5L üveg

Beszerzés: Sólyom Weekend Marosvásárhely, 2018 augusztus

Ár: 6.5 RON (1.4 EUR)

 

Megjelenés: 4/5 Karamelizált barna, nagyon enyhén áttetsző, tiszta. Habja tört fehér, közepesen nagy és tartós.

Aroma: 7/10 Likőrös, cognac-os, karemelizált.

Íz: 7/10 Pörkölt kávé és karamell, eleinte egy nagyon kicsit keserü de aztán édeskés.

Utóiz: 2/5 Alkoholos és édes, keserűt alig-alig érezni.

Összkép: 13/20 Egy üveg elfogyasztása két részre osztható, hogy biztos legyek benne amit mondani fogok 2 üveggel is megittam az este és ugyanazt tapasztaltam: az első fele nagyon jó, a pörköltség és a karamell nagyon jól érződik, a habja szép, az összállaga minőségi. De a második fele valami ritka rossz, az erős, édes alkohol átveszi a helyét a kellemes karamellnek és a sör is vizenyőssé válik. Ez valószinú az ital felmelegedésének köszönhető.

 

Pontozás: 33/50