Soproni 1895

Egy másik blogon olvastam, hogy valaki egy erős 7-est adott rá (10-ből), de aztán mikor újra kóstolta egy angol sör után úgy tűnt mint egy híg komlólé. A Dreher Bak és egy Csíki Sör útán nekem is annyi maradt meg belőle, hogy egy semmit mondó, vizenyős, kivülről szép de belülről üres sör (mint a szép de buta barátnőd a liceumból).

A hajdúszoboszlói strandon, felhevülve és frissességre de főleg hidegre vágyva jól esett, és el is tudom képzelni magam egy komolyabb mennyiség elfogyasztására, csak ne igyak előtte semmi igazi “premium” sört, mert bár ez annak van titulálva de semmi köze hozzá. Ha már az a tény is premiumnak számit hogy nincs benne kukorica és cseh komlóval készül akkor megette a fene.

Ez egy cseh saazer (premium) komlóval készült lé (mint a dobozon is büszkén feltüntetik) a hűség városából. Az 1895 valószünü hogy arra az évre mutat amikor megépült a városháza (wikipedia).

 

Származási hely: Magyarország

Gyártó: Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.

Összetétel: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat

Alkoholtartalom: 5.3%

IBU:

Kiszerelés: 0.5L doboz

Beszerzés: Tesco Hajdúszoboszló, 2018 augusztus

Ár: 219 FORINT (0.68 EUR)

 

Megjelenés: 4/5 Aranysárga puha hab ami nagyon de nagyon de nagyon terjedelmes és tartós. Ennyi habot ritkán látni, szabályosan ügyelnem kellett a kitöltésnél, látszik a képen is hogy mekkora koronát csinált. Szénsavassága az átlagosnál magasabb, jó sok bubi van benne.

Aroma: 5/10 Malátás alapon komlós aroma, kicsit fémes. Semmi extra, cseh pilseni aroma ami kicsit édeskés, mézes illattal párosul.

Íz: 4/10 Komlós, cseh pilseni, nem keserü, inkább olyan semleges. Iható.

Utóiz: 3/5 Nekem kicsit vezenyősnek tetszett, édes és keserü minden ízében.

Összkép: 9/20 Nem egy rossz nagyüzemi tömeg sör, de nem tűnik ki a többi lágertől. És még nem jöttem rá, hogy mitől prémium.

 

Pontozás: 25/50