Strașnic

A történet a szokásos: hazaállítasz egy nehéz munkanap után, az asszony a Lidl-ben járt, azt mondja “Vettem neked valamit” és már sejted hogy vagy zokni vagy sör van a dologban.

Most épp egy különlegességgel kedveskedett, nem is hallottam és nem is láttam eddig ezt a sört. Mint kiderült, nem csak kedves de jó ajándék is volt, a cimkéje szerinti “eredeti kézműves sör” összeségében egy jó serlé, nem egy kiemelkedő lager de iható és felfrissítő.

 

Származási hely: Románia

Gyártó: SC Berarium SRL

Összetétel: víz, árpamaláta, komló, élesztő

Alkoholtartalom: 4.7%

IBU:

Kiszerelés: 0.5L üveg

Beszerzés: Lidl, 2018 november

Ár: 5 RON (1.07 EUR)

 

Megjelenés: 3/5 Nagyon szénsavas, puha fehér habkorona ami pillanatok alatt szétfoszlik, szinte látszik ahogy elhal. Zavaros enyhén narancs szín, csipkéje nagyon gyenge.

Aroma: 8/10 Nekem bejön az aromája, erős és egy csipetnyit édeskés, gabonás és száraz.

Íz: 8/10 Íze kicsit malátás, kicsit kenyér ízű. Érezni egy kis citrusosságot és almás beütést.

Utóiz: 3/5 Nem igazán tűnik ki az átlagtól semmivel, kesernyés komló a domináns ami közepesen tartós szájízt hagy. Keserűje a kellemesebb fajtábül való.

Összkép: 11/20 Ha egy olyan sörre vágyunk, ami azonnal megböfögtet, ez a tökéletes választás. Már a második kortyba szinte belefulladtam mert jött vissza az első. Összességében ez egy jó, iható kézműves termék, nem túl testes de kellemes kortyérzetet nyüjtó sör. Cimkéje egyszerű, nem mondanak sem mesét sem extra infót az alapokon kívül, retró hangulatú és a zöld szín dominál.

 

Pontozás: 33/50