Tesco Finest Porter

Mint az első porter amit valaha is kóstoltam, kicsit tudtam hogy mire érdemes számítsak, mivel stout eléggé sok kapható mifelénk is.

A sötét üveg egy szép, elegáns, angolos stílusú cimkét visel magán, úgy tűnik hogy a sörnek a neve Porter de ha jól megnézzük kilóg legfelül a Tesco Finest megjegyzés amiből kiderül, hogy ez egy Tesco termék.

Na de odáig voltam pozitív véleménnyel erről a sörről amíg ki nem bontottam. Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy megromlott vagy tényleg ilyennek kell legyen? Tizenkétszer megnéztem mikor van a lejárati ideje, de addig még van 2 hónap.

Remélem hogy ez csak egy megromlott üveg és nekem van ilyen balszerencsém, ezért ha legközelebb szembe megyek vele akkor még egyszer kóstolásra veszem majd. Nem lehet ilyen egy kézműves sör, még akkor sem ha Tesco-s termék…

 

Származási hely: Szlovákia

Gyártó: Pivovar Karpat

Összetétel: ivóvíz, búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő

Alkoholtartalom: 5,3%

IBU:

Kiszerelés: 0.33L üveg

Beszerzés: Tesco Hajdúszoboszló, 2018 augusztus

Ár: 349 FORINT (1.08 EUR)

 

Megjelenés: 1/5 Egy pont az üveg miatt. Semmi szénsavasság, Semmi hab. Ha nem tudnám mit tartok a kezemben akkor azt mondanám, hogy ez egy pohár Coca-Cola, pont olyan a szine és állaga.

Aroma: 4/10 Egy nem túl intenzív pörköltség, karamell és csokoládé. Alap porter.

Íz: 3/10 Nem jön h megkóstoljam olyan furcsa állaga van. Édes maláta, karamell, szárított gyümölcs.

Utóiz: 2/5 Közepesen édes, pörkölt vég. Ah…

Összkép: 3/20 Vizes Coca Cola megjelenés, tartalmaz magában lehetőséget és lehet hogy egy jó üveggel jó. Nem tudom miért volt ez ilyan sz*r.

 

Pontozás: 13/50