The Crafty Brewing Company – Irish Lager

Mivel ír hetek vannak a Lidl-ben feltöltöttem a kamrát csupa szigetországi sörrel, és a második ami kóstolásra kerül az Irish Lager. Furcsa ez a szókombináció, az írek híresek a felső érlelésü söreikről, mint az irish ale (lásd The Crafty Brewing Company – Irish Red Ale) vagy a stout, de most valami nagyon újat tartok a kezemben. A kétféle német komlóval (Tettnanger és Hersbrucker) ízesitett lager hosszan tartó keserü benyomást keltő sör. Már a lila cimke is bizonytalanságot keltett bennem, a friss benyomást amit sugallni akar pedig nem sikerült átélni mivel ez egy erős ízvilágú, inkább ír mint európai termék.

 

Származási hely: Írország

Gyártó: Rye River Brewing Company

Összetétel: ivóvíz, árpamaláta, komló, élesztő

Alkoholtartalom: 5%

IBU: 33

Kiszerelés: 0.5L üveg

Beszerzés: Lidl Marosvásárhely, 2018 augusztus

Ár: 7.99 RON (1.71 EUR)

 

Megjelenés: 3/5 Szine sápadt sárga, a cimke szerint borostyán sárga. Ugyancsak a cimke szerint ez egy átlátszó sör, de erről a valóságban szó sincs. Habja nagyon kevés, buborékos és rugalmas, de nagyon hamar elillanó. A csipkéje ugyancsak kicsi mennyiségű a pohár falán.

Aroma: 5/10 Igazán próbálkoztam rájönni mi is akar lenni, de egy gyenge komló illaton kivül nem éreztem semmit.

Íz: 8/10 Az édes árpa-malátából és keserü komlóból készitett lager már az első korty után jelzi, hogy ez nem édesszájúaknak való. Íze végig kesernyés, nagyon enyhe pörkölt gabona nyomokkal, és meg mernék esküdni hogy még hébe-hóba citromot is éreztem.

Utóiz: 4/5 Markáns, még keserübb mint a szájba vételkor, kitartó.

Összkép: 13/20 Szénsavassága közepesen gyenge. A lila cimke (wtf!?) sok információban félrevezető, de egyet nagyon eltalált: “ínyenceknek való”. A többség nem fogja a szivébe vésni ezt a különlegességet.

 

Pontozás: 33/50